A9VG电玩部落论坛

实况足球既感觉,欢迎广大brothe,大神入黎吹水

种子
17 点
本人应该都算系实况老司机啦!从世嘉年代既实况足球到ps4既实况足球,ps最后一款实况系2013果代(c朗封面),之后就一直冇玩啦!直到今年2020先再玩翻。总体黎讲所谓既变化唔大,特别系操控黎讲,如何更真实简直不堪入目,流畅到大大降低,底线传中入球率降低,角球入球率低。跑动射门入球率低,反而禁区顶罚球入球率就高。相关假动作使出效果唔明显。门将ai设计好似低能咁,明明冇人干扰,按住三角键可以将球没收,拒就变左用手捶。协防功能明显比之前下降。然后就到myclub模式。我唔知从几**始有呢个模式,又系一个油王模式。你想有强大既阵容,课金(氪金)就得。不断所谓练级,对战果阵真系弱肉强食咯,只要一身体接触,低级果D好似撞到墙咁,弹开几条街;r1+三角,直接过头长传,d高级跑狗甩开你几条街,直接炮弹射门;前面ttk只要个中锋一攞波,直接一塞,边锋又单刀(ai协防低左呢点体验得好突出)。我有几次对D强队就系呢打法。有时甚至系有前冇后打死吧就咁心态,将进攻意识教到最高,连后防都唔要啦!咁点有技术可言啊!最后就系好似冇左杯赛模式,我记得13果代每日下午6点开始就有各种杯赛模式开打,状态全部随机,好多人玩。有国家队既,有俱乐部既,欧联既。唔知点解2020冇左(亦可能我自己未稳到)。欢迎各位大神黎吹水!

种子
12 点
依加几代操作完全都变晒,唔好唸住再打速度了,讲究配合多一D。

种子
18 点
实况2013在当时实况2014被广大玩家抛弃的情况下,确实多活了一年。但我觉得你也应该与时俱进不是吗?

种子
17 点
wangcen 发表于 2020-5-26 16:25
实况2013在当时实况2014被广大玩家抛弃的情况下,确实多活了一年。但我觉得你也应该与时俱进不是吗? ...

你误会我意思啦!我意思系而家D所谓高手都系用金钱砌出黎!冇技术含量!如果唔用D大师联赛或者myclub阵容,可能好难打咁意思!我觉得师兄你绝对唔系D课金既人,系靠实力。加个好友打翻几场呢?

种子
23 点
阵型方面,楼主试试两个中后卫前后重叠放置,然后边路两个后卫设置防守不要轻易助攻。
操作的话,前场用边前卫干扰一下,失败就让后腰立刻跑回禁区弧顶和中卫形成两层的封堵厚度。
这算是比较懒的防守方法了,随意拉后腰或后卫顶防,空档是越拉越多的。

种子
24 点
得闲可以切磋下,MC我踢3星级别,5星基本就系靠球员数值,如果大家水平差唔多,就靠球员数值去冲,3星起码会均衡,我3星踢完黑牌之后,基本就系用银牌球员去同人踢了。。。。

种子
42 点
得闲可以切磋下,MC我踢3星级别,5星基本就系靠球员数值,如果大家水平差唔多,就靠球员数值去冲,3星起码会均衡,我3星踢完黑牌之后,基本就系用银牌球员去同人踢了。。。。

3星能能连到人呢

种子
24 点
PSN:chendy751212(一看就知道45的大叔了),所以几分钟才连到人,对我来说,节奏刚刚好。。。。

种子
5 点
ps2年代玩过几代。跟住2020先开始玩翻,唔可以好似以前咁无脑速度冲刺过人[s:joy],三维弹珠模式启动!

种子
22 点
这段话看的有点累。。。。。凑数字凑数字